Yasemin Çonka

Yasemin Çonka

Yasemin Çonka
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.2.1972

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

1993 yılında, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bolümü'nden mezun olmuştur. Birçok dizi ve filmde rol almıştır. Radyo Sport'ta spikerlik yapmaya başladı. Radyo Fener'in müdürlüğünü yaptı. Evlendi ve Amerika'ya gitti, iki buçuk yıl orada kaldı. 1996-1998 yılları arasında Amerika California'da Monterey Peninsula College, Monterey-California, English Language'de okudu.

1998-2001 yılları arasında yayınlanan 'İkinci Bahar' dizisinde başrollerinde Türkan Şoray ve Şener Şen gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizide oynadı.

Yasemin Conka evli olup, Sarp isminde bir oğlu vardır.

Filmografi

2018 Cici Babam
2017 Yaşamak Güzel Şey
2016 Tecahül-i Arif
2014 Yapışık Kardeşler
2013 Benim Dünyam
2011 Araf
2010 Unutma Beni İstanbul
2009 Kısa'ca Ramazan: Bir Küçüğün Ramazan Anıları (Kısa Film)
2008 Devrim Arabaları
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2004 Bıyık (Kısa Film)

Televizyon

2012 Seksenler
2010 Gönülçelen
2009 Güldünya
2007 OKS Anneleri
2006 Rüya Gibi
2006 Hırsız Polis
2003 Bir İstanbul Masalı
2002 Aşk Meydan Savaşı
2001 Yeditepe İstanbul
2001 Hayalköy
1998 İkinci Bahar
1995 Bizim Ev

Tiyatro

2001 Herkesin Gözü Önünde
1996 Ferhat
1993 Bedava mı Sandın?

Görev Aldığı Yapımlar

Yasemin Çonka Fotoğrafları

Yasemin Çonka Haberleri