Yeşim Ceren Bozoğlu

Yeşim Ceren Bozoğlu

Yeşim Ceren Bozoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.7.1974

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, seslendirme sanatçısı, eğitmen.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu olan Yeşim Ceren Bozoğlu, sanat yaşamına tiyatro ile başladı. Mezun olduğu yıl oynadığı tek kişilik 'Kadınlar' adlı oyun ile Cumhuriyet Gazetesi ve Ayşegül Yüksel tarafından yılın genç kadın oyuncusu seçildi. Devlet Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları, Duru Tiyatro gibi topluluklarda yer alan sanatçı, yönetmenlik de yaptığı tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. 

Tarık Akan, Haluk Bilginer, Güven Kıraç, Mazhar Alanson, Mehmet Aslantuğ, Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca, Mehmet Ali Alabora, Emre Kınay, Hülya Avşar, Nejat İşler gibi her dönemin ünlü oyuncuları ile dizi ve filmlerde çalıştı. Semih Kaplanoğlu, Ömer Uğur gibi ünlü yönetmenler ile çalıştı. Sayısız kısa filmde oynadı. Geniş Aile dizisinde Domuşuk Sevim karakterini canlandıran Bozoğlu’nun başrolünü oynadığı ve İpekyolu Film Festivali’nde 'En iyi film Ödülü'nü kazanan, Türkiye’de bir ilk olan doğaçlama sinema filmi 'Bahtıkara' da 21 Mayıs 2010 tarihinde vizyona girdi. 

Profesyonel olarak oyunculuk koçluğu konusunda Türkiye’nin en tanınan ismi olan başarılı oyuncu, Duru Tiyatro’da Türkçe, bir başka kursta İngilizce oyunculuk dersleri veriyor. Mirkelam'ın Asuman Pansuman ve Rober Hatemo'nun Doludizgin adlı kliplerinde de oynamıştır. 2 Eylül 2007 yılında oyuncu Sinan Çalışkanoğlu ile evlenmiş, 2010 yılında ise ayrılmıştır. Oyunculuk hakkındaki deneyimlerini paylaştığı 'Dersimiz Oyunculuk' isimli bir kitap yazmıştır. Geniş Aile ekibinden izin alarak Canım Babam adlı diziye geçti. O dizi bitince, TRT 1'de Elde Var Hayat adlı dizide Müdür muavini Zehra Öğretmen rolünü oynamıştır.

Filmografi

2018 Misafir
2015 Kervan 1915
2014 Eyyvah Eyvah 3
2013 Senin Hikayen
2012 Ateşin Düştüğü
2011 Misafir
2011 Gizli Yüzler
2009 Yüreğine Sor
2008 Kirpi
2008 Bahtı Kara
2006 Polis
2006 Eve Dönüş
2006 Eden Bulur (Seslendirme)
2005 The İmam
2005 Kurtlar Vadisi (Seslendirme)
2005 Öteki Gece (Kısa Film)
2004 Meleğin Düşüşü
2004 2 Genç Kız
2000 Gece Martıları (Kısa Film)

Televizyon

2016 Dargın Kuzenler (TV Filmi)
2016 Kalbimdeki Deniz
2016 O Hayat Benim
2013 Bebek İşi
2013 BKM Güldür Güldür Show
2013 Aldırma Gönü
2012 Elde Var Hayat
2011 Canım Babam
2011 Geniş Aile
2009 Avrupa Yakası
2008 Doktorlar
2007 Memleket Hikayeleri: Telgrafın Telleri (TV Filmi)
2006 Annemin Gelini (Seslendirme)
2006 Yeşeren Düşler (Seslendirme)
2005 Beşinci Boyut
2004 Bir Aşk Hikayesi (TV Filmi)
2004 Mavi Rüya (Seslendirme)
2004 Arapsaçı
2003 Sultan Makamı
2003 Günahım Neydi Allah'ım
2002 Sırlar Dünyası
2002 Gülbeyaz
2002 Azad
2001 İngiliz Kemal (TV Filmi)
2001 Yeditepe İstanbul
2000 Üvey Baba (Seslendirme)
1999 Kurtlar Sofrası
1998 Sıcak Saatler

Görev Aldığı Yapımlar

Yeşim Ceren Bozoğlu Fotoğrafları

Yeşim Ceren Bozoğlu Haberleri