Yetkin Dikinciler

Yetkin Dikinciler

Yetkin Dikinciler
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 15.8.1969

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.

İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.
Babam ve Oğlum filmindeki rolüyle tanındı. Eşref Saati dizisiyle daha da ünlendi. Biket İlhan'ın yönettiği Mavi Gözlü Dev adlı filmde Nazım Hikmet Ran'ı canlandırdı. 

1969 tarihinde İstanbul’da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. Emekli subay bir baba ile Kızılay hemşiresi bir annenin tek çocuğudur. Okul çağına kadar baba mesleği nedeniyle dolaşmış karış karış Anadolu'yu. Ağrı, Erzurum, Yozgat, Ankara, Pınarhisar ve Trabzon. İlkokulu Trabzon’da okuyan Yetkin Dikinciler, liseyi İstanbul Şehremini Lisesi'nde bitirdi.

Önce İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde felsefe okurken gittiği tiyatro kursunda Yıldız Kenter’in davetiyle üçüncü sınıfta okul değiştirerek geçtiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü 1993 yılında bitirdi. Konservatuvarda öğrenciyken Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda başlayan oyunculuk macerası sırasıyla iki yıl Antalya, dört yıl Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda görev alır ve nihayetinde 1999 yılında tayinle geldiği İstanbul Devlet Tiyatrosu ile devam eder.

1999 yılında Türk ve Yunan gençleri buluşturmak üzere düzenlenen tiyatro festivalinde sahne alınca, Attis Tiyatrosu'nun dünyaca ünlü yönetmeni “Theodoros Terzopoulos” ile tanışma ve çalışma fırsatı bulur. Ve Attis Tiyatrosu'nun Türk konuk oyuncusu olarak Kolombiya, İspanya, Almanya gibi ülkeleri dolaşarak oyunlar oynadı.

Yetkin Dikinciler, İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Çeşitli dizilerde, filmlerde, tiyatrolarda yer almıştır.

İlk filmi olan “Leoparın Kuyruğu”nu 1998 yılında Diyarbakır'da çekti.

2010 yılında Star Tv de “Yakartop” diye bir yarışmayı sundu.

1999 yılında evlendiği Esra Akkaya ile 2000 yılında boşandılar.

Filmografi

2017 Benimle Var mısın?
2017 Her Şey Mümkün
2016 Biz Size Döneriz
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 Nadide Hayat
2013 Çanakkale Yolun Sonu
2013 Yarım Kalan Mucize
2013 Kızım İçin
2011 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika
2011 Umut Üzümleri
2010 İstanbul'un Sırları (Anlatıcı)
2010 Megazeka (Seslendirme)
2010 Kardelen
2010 Bekle Beni
2009 Evimde Uzaylı Var (Seslendirme)
2008 Mustafa (Atatürk Seslendirme)
2008 Usta
2008 Sarıkamış Beyaz Hüzün
2008 Horton (Seslendirme)
2008 Bir Çılgının İçinde (Seslendirme)
2007 Ulak
2007 Prenses Lissi ve Karadamı Yeti (Seslendirme)
2007 Mavi Gözlü Dev
2007 Arı Filmi (Seslendirme)
2006 Sis ve Gece
2006 Asterix Vikinglere Karşı (Seslendirme)
2006 Arthur ile Minimoylar (Seslendirme)
2005 The Net 2.0
2005 Babam ve Oğlum
1998 Leoparın Kuyruğu

Televizyon

2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Çıplak Gerçek
2012 Merhaba Hayat
2011 Bizim Yenge
2010 Umut Yolcuları
2009 Aile Saadeti
2007 Kara İnci
2007 Eşref Saati
2006 Kabuslar Evi: Son Dans
2006 Gözyaşı Çetesi
2005 Misi
2005 Kırık Kanatlar
2004 Avrupa Yakası
2004 Üç Kişilik Aşk (TV Filmi)
2004 Gülizar (TV Filmi)
2002 Seni Yaşatacağım
2000 Borsa

Tiyatro

Oyuncu olarak

2011 Şems Unutma - Tiyatro Cef
2009 Profesyonel - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2006 Dünyanın Ortasında Bir Yer - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2004 Yakındoğu'da Emanet
2003 Müfettiş - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2002 Kaygusuz Abdal - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2002 Ölüm ve Kız - Tiyatro Pera
2000 Zincire Vurulmuş Prometheus
1998 Kısasa Kısas - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1998 Ayrılık Müziği - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1997 Tartuffe - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1997 Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1996 Kanlı Düğün - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1992 Ferhatın Yeni Acıları - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Yönetmen olarak

1997 Kaç Baba Kaç - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1996 Canlı Maymun Lokantası - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Ödüller

2008 19.Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Mavi Gözlü Dev
2008 13.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Mavi Gözlü Dev
2007 14.ÇASOD 'En İyi Oyuncu' Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Mavi Gözlü Dev
2006 13. ÇASOD 'En İyi Oyuncu' Ödülleri - Jüri Özel Ödülü, Babam ve Oğlum

Görev Aldığı Yapımlar

Yetkin Dikinciler Fotoğrafları

Yetkin Dikinciler İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler