Yetkin Dikinciler

Yetkin Dikinciler

Yetkin Dikinciler
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 15.08.1969

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve yönetmen.

İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.
Babam ve Oğlum filmindeki rolüyle tanındı. Eşref Saati dizisiyle daha da ünlendi. Biket İlhan'ın yönettiği Mavi Gözlü Dev adlı filmde Nazım Hikmet Ran'ı canlandırdı. 

1969 tarihinde İstanbul’da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. Emekli subay bir baba ile Kızılay hemşiresi bir annenin tek çocuğudur. Okul çağına kadar baba mesleği nedeniyle dolaşmış karış karış Anadolu'yu. Ağrı, Erzurum, Yozgat, Ankara, Pınarhisar ve Trabzon. İlkokulu Trabzon’da okuyan Yetkin Dikinciler, liseyi İstanbul Şehremini Lisesi'nde bitirdi.

Önce İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde felsefe okurken gittiği tiyatro kursunda Yıldız Kenter’in davetiyle üçüncü sınıfta okul değiştirerek geçtiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü 1993 yılında bitirdi. Konservatuvarda öğrenciyken Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda başlayan oyunculuk macerası sırasıyla iki yıl Antalya, dört yıl Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda görev alır ve nihayetinde 1999 yılında tayinle geldiği İstanbul Devlet Tiyatrosu ile devam eder.

1999 yılında Türk ve Yunan gençleri buluşturmak üzere düzenlenen tiyatro festivalinde sahne alınca, Attis Tiyatrosu'nun dünyaca ünlü yönetmeni “Theodoros Terzopoulos” ile tanışma ve çalışma fırsatı bulur. Ve Attis Tiyatrosu'nun Türk konuk oyuncusu olarak Kolombiya, İspanya, Almanya gibi ülkeleri dolaşarak oyunlar oynadı.

Yetkin Dikinciler, İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Çeşitli dizilerde, filmlerde, tiyatrolarda yer almıştır.

Yönetmenlik yaptığı ilk filmi olan “Leoparın Kuyruğu”nu 1998 yılında Diyarbakır'da çekti. 

2010 yılında Star TV'de “Yakartop” diye bir yarışmayı sundu.

1999 yılında evlendiği Esra Akkaya ile 2000 yılında boşandılar.

Filmografi

2020 Hayalet: 3 Yaşam
2019 Merhaba Güzel Vatanım
2019 Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu
2018 Deliler
2018 Kaos
2017 Benimle Var mısın?
2017 Her Şey Mümkün
2016 Biz Size Döneriz
2015 Nadide Hayat
2013 Çanakkale Yolun Sonu
2013 Yarım Kalan Mucize
2013 Kızım İçin
2011 Umut Üzümleri
2010 Kardelen
2010 Bekle Beni
2008 Usta
2008 Sarıkamış Beyaz Hüzün
2007 Ulak
2007 Mavi Gözlü Dev
2006 Sis ve Gece
2005 The Net 2.0
2005 Babam ve Oğlum

Televizyon

2021 Tosun
2021 Yeşilçam
2020 Menajerimi Ara
2017 Bahtiyar Ölmez
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Çıplak Gerçek
2012 Merhaba Hayat
2011 Bizim Yenge
2010 Umut Yolcuları
2009 Aile Saadeti
2007 Kara İnci
2007 Eşref Saati
2006 Kabuslar Evi: Son Dans
2006 Gözyaşı Çetesi
2005 Misi
2005 Kırık Kanatlar
2004 Avrupa Yakası
2004 Üç Kişilik Aşk (TV Filmi)
2004 Gülizar (TV Filmi)
2002 Seni Yaşatacağım
2000 Borsa

Yönetmen

1998 Leoparın Kuyruğu

Seslendirme

2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı
2018 Thor: Ragnarok
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı
2013 Thor: Karanlık Dünya 3D
2011 Thor
2011 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika
2010 İstanbul'un Sırları (Anlatıcı)
2010 Megazeka
2009 Evimde Uzaylı Var
2008 Mustafa
2008 Horton
2008 Bir Çılgının İçinde
2007 Prenses Lissi ve Karadamı Yeti
2007 Arı Filmi
2006 Asterix Vikinglere Karşı
2006 Arthur ile Minimoylar

Ödüller

2008 19. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Mavi Gözlü Dev
2008 13. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Mavi Gözlü Dev
2007 14. ÇASOD 'En İyi Oyuncu' Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Mavi Gözlü Dev
2006 13. ÇASOD 'En İyi Oyuncu' Ödülleri - Jüri Özel Ödülü, Babam ve Oğlum

Görev Aldığı Yapımlar

Yetkin Dikinciler Fotoğrafları

Yetkin Dikinciler Haberleri