Yiğit Arı

Yiğit Arı

Yiğit Arı
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.6.1974

Doğum Yeri: Kırıkkale, Türkiye

Türk oyuncu.

Kırıkkale doğumlu olan oyuncu küçük yaşlarda ailesiyle İstanbul'a taşındı ve sporla uğraşmaya başladı. 1986-1991 yılları arasında Moda Spor'da su topu oynadı. Aynı yıl Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi. 1992 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'ne girdi. Fakültede okurken tiyatro ile ilgilendi ve 1993 yılında Arayış Tiyatro Topluluğu'na katıldı. Bir yandan tiyatro ile uğraşan Yiğit Arı diğer yandan sporla ilgili çalışmalara devam etti.

1994 yılında Wolfgang Borchert'in Kapıların Dışında, Eugene Ionesco'nun Önder, Coşkun Irmak'ın Soytarı isimli oyunlarında görev aldı. Bir yandan da Trakya Birlik'te futbol oynadı. 1995 yılında da bir yandan Berthod Brecht'in Cara Ana isimli tiyatro oyununu sergilerken diğer yandan Meriçspor'da futbol oynadı. Arayış Tiyatro Topluluğu'nda yöneticilik yaptı. Spor kariyerini sonlandırarak bütün gücünü tiyatroya harcadı. Birçok tiyatro oyununda rol alan Yiğit Arı, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne girdi. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldı. Ayrıca Keçiören Islahevi'nde drama öğretmenliği yaptı. Onlarca tiyatro oyununda oynayan Yiğit Arı 2001 yılında DTCF Tiyatro Bölümü'nden arkadaşlarıyla Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubunu kurdu. Mahşer-i Cümbüş ile beraber Türkiye'de ilk defa oynanan Tiyatro Sporu'nu sergiledi.

Televizyon kariyerine 1997 yılında Star TV'de yayınlanan Ferhunde Hanımlar adlı diziyle başladı. Başarılı bir oyunculuk sergileyen Yiğit Arı 2002 yılı başında da Benimle Oynar mısın? adlı çocuk programında Türkiye'nin ilk kukla orkestrası olan Grup Şurup'ta kukla oynattı. Fox TV'de yayınlanan Anında Görüntü Show isimli program ile Tiyatro Sporu'nu ekranlara taşıdı. 

Filmografi

2018 Sorma Neden?
2018 Döndüm Ben
2014 İnşaat 2
2011 Dedemin İnsanları

Televizyon

2007 Anında Görüntü Show
2002 Benimle Oynar mısın?
1997 Ferhunde Hanımlar

Tiyatro

2003 Görüşme
2003 Palyaço Şov
2002 Ayı
2002 Haldun Taner Kabare
2000 Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası
2000 Sonbahar Yaprakları
2000 Tiyatro Sporu
2000 Aria de Capo
1999 Barış Kervanı
1999 Kadın Oyunları
1999 Demirin Fiyatı Nedir?
1999 Pirinçler Yeşerecek
1998 Santos'un Tütüncü Dükkanı
1998 Pırlatan Bal
1996 Silahşörün Gölgesi
1996 Açık Aile
1995 Cara Ana'nın Silahları
1994 Kapıların Dışında
1994 Önder
1994 Soytarı

Görev Aldığı Yapımlar

Yiğit Arı Fotoğrafları

Yiğit Arı Haberleri