Yıldırım Öcek

Yıldırım Öcek

Yıldırım Öcek
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.6.1952

Ölüm Tarihi: 3.10.2018

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu. 

Tam adı Ahmet Yıldırım Öcek'tir. Liseden mezun olduktan sonra tahsil hayatına devam etmedi. Memurluk yaptı, düğün salonlarında, barlarda komedyenlik yaptı. Televizyona ilk Atilla Arcan ve Yalçın Menteş ile adım attı.

Sahne hayatına 11 yaşında Harbiye Orduevi’ndeki bir düğün ile başladı. Armoni ve akordeon ile güldürü tarzında stand up yaptı. Halk Eğitim’den tiyatro eğitimi aldı. 1975 yılında ilk oynadığı tiyatro oyunu Necati Cumalı’nın eseri “Nalınlar” adlı oyun olmuştur. Profesyonel anlamda ilk oyununu Nejat Uygur Tiyatrosu'nda yaptı. Oyunculuğu ondan öğrendi. Çoğunlukla zengin adam, patron rollerinde oynadı. 2011 yılında arkadaşları ile beraber kurdukları bir toplulukla ‘Kim Öle Kim Kala’ adlı tiyatro oyunu ile turnelere çıktı.

2004–2009 yılları arasında senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı, yönetmenliğini Jale Atabey’in yaptığı “Avrupa Yakası” adlı dizide dergi patronu Sadettin Yerebakan karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2019 Yalan Dolan
2018 Tatlı Bela
2016 Oldu mu Şimdi?
2014 Figüran
2014 Asla Vazgeçme
2013 Artiz Kahvesi (Video)
2009 Adab-ı Muaşeret
2008 Nekrüt
2008 Kurbanlık
2007 Semum
2005 Beyza'nın Kadınları
2003 Neredesin Firuze
2002 Rus Gelin
2001 Altın Yumruk İstanbul'da

Televizyon

2018 Aliya
2015 Zengin Kız Fakir Oğlan
2012 Canım Benim
2010 Halil İbrahim Sofrası
2009 Ramazan Güzeldir
2009 Papatyam
2008 Hoşçakal Güzin (TV Filmi)
2008 Mert ile Gert
2008 Emret Komutanım
2008 Ateşle Barut
2007 Deliler / Rapor (TV Filmi)
2007 Baba Oluyorum
2006 Küçük Hanımefendinin Şoförü (TV Filmi)
2006 Küçük Hanımefendi (TV Filmi)
2005 Alanya Almanya
2005 Acı Hayat
2005 AB'nin Yolları Taştan
2004 Aşkın Mucizeleri
2004 Avrupa Yakası
2003 Patron Kim
2003 Gurbet Kadını
2002 Ekmek Teknesi
2002 Aslı ile Kerem
2001 Herşey Oğlum İçin (TV Filmi)
2001 Vay Anam Vay
2001 Tatlı Hayat
2001 Savunma
2000 Üvey Baba
2000 Dikkat Bebek Var
1999 Deli Yürek
1999 Ayrılsak da Beraberiz
1998 Babamın Günahı (TV Filmi)
1997 Ruhsar
1997 Böyle mi Olacaktı?
1996 Gurbetçiler
1995 Çiçek Taksi
1993 Postacı Kapıyı Ara Sıra Çalar (TV Filmi)
1993 Hoş Memo (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Yıldırım Öcek Fotoğrafları

Yıldırım Öcek Haberleri