Yılmaz Erdoğan

Yılmaz Erdoğan

Yılmaz Erdoğan
Oyuncu, Sanat Yönetmeni, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.11.1967

Doğum Yeri: Hakkari, Türkiye

Kürt kökenli oyuncu, yazar, senarist ve yönetmen. 

Erdoğan 1967 yılında Nazım Erdoğan ve Süheyla Erdoğan'ın ortanca oğulları olarak dünyaya geldi. Ayrıca Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun kurucusu Mustafa Erdoğan'ın küçük kardeşi, ses sanatçısı Deniz Erdoğan'ın ağabeyidir. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Ankara Aydınlıkevler Lisesi'ne devam eden oyuncu, lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni kazandı. İstanbul'un Kocamustafapaşa semtinde 3 arkadaşının bekar evine yerleşti. Eğitim hayatını yarıda bırakarak Ferhan Şensoy'un Nöbetçi Tiyatro kadrosuna katıldı.

İlk kez 1988 yılında Olacak O Kadar adlı televizyon komedi programının senaryo yazar kadrosunda yer aldı. 1993 yılında kendi yazdığı ve Demet Akbağ ile başrolünü paylaştığı Bir Demet Tiyatro ismli televizyon dizisi ile geniş kitleler tarafından tanındı. Erdoğan 1993-1998 yılları arasında Sanem Oktar ile evli kalmış, 1996 yılında Berfin Erdoğan isimli bir kız evladı dünya gelmiştir. 2006 yılından itibaren Türk sinema ve dizi oyuncusu Belçim Bilgin ile evli olan sanatçının bu evlilikten 2010 yılında Rodin Erdoğan isimli bir erkek çocuğu vardır.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2019 Organize İşler 2: Sazan Sarmalı
2017 Tatlım Tatlım
2015 Ekşi Elmalar
2013 Kelebeğin Rüyası
2009 Neşeli Hayat
2006 Hanım Hanımcık (Video)
2005 Organize İşler
2003 Vizontele Tuuba
2003 Bana Bir Şeyhler Oluyor (Video)
2000 Vizontele
1999 Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? (Video)
1995 Otogargara (Video)
1994 Kadınlık Bizde Kalsın (Video)

Televizyon

2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar

Senarist Olarak

2019 Organize İşler 2: Sazan Sarmalı
2017 Tatlım Tatlım
2017 Günaydın Sevgilim
2016 Dedemin Fişi
2015 Ekşi Elmalar
2014 Patron Mutlu Son İstiyor
2013 Kelebeğin Rüyası
2009 Neşeli Hayat
2005 Organize İşler
2003 Vizontele Tuuba
2003 Bana Bir Şeyhler Oluyor (Video)
2000 Vizontele
1999 Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? (Video)
1995 Otogargara (Video)

Televizyon

1995 Bir Demet Tiyatro
1994 İnce İnce Yasemince
1993 Umut Taksi
1993 Haşlama Taşlama
1986 Olacak O Kadar

Yapımcı Olarak

2003 Vizontele Tuuba

Televizyon

2009 Benim Annem Bir Melek
2008 Kalpsiz Adam

Oyuncu Olarak

2019 Organize İşler 2: Sazan Sarmalı
2017 Tatlım Tatlım
2017 Güzel Adam Süreyya (Seslendirme)
2015 Ekşi Elmalar
2015 8 Saniye
2014 Son Umut
2014 Pek Yakında
2014 Bana Masal Anlatma
2013 Kelebeğin Rüyası
2012 Words With Gods
2012 Gergedan Mevsimi
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2009 Neşeli Hayat
2008 Mevlana Aşkı Dansı (Seslendirme)
2005 Organize İşler
2003 Vizontele Tuuba
2003 Bana Bir Şeyhler Oluyor (Video)
2000 Vizontele
1999 Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? (Video)
1995 Otogargara (Video)
1991 Siyabend-ü Xece

Televizyon

2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2006 Bir Demet Tiyatro
1995 Bir Demet Tiyatro
1994 İnce İnce Yasemince
1993 Umut Taksi
1986 Olacak O Kadar

Tiyatro

Kadınlık Bizde Kalsın
Umut Taksi
Otogargara
Cebimde Kelimeler
Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?
Bana Bir Şeyhler Oluyor
Haybeden Gerçeküstü Aşk
Çok Güzel Hareketler Bunlar
Hanım Hanımcık

Eser

2009 Neşeli Hayat
2003 Ölümsüz Hayat

Kitapları

Feriştah'ın Fentezileri (Mizah)
Cebimde Kelimeler (Mizah)
Otogargara Mizah (Mizah)
Hijyenik Aşklar (Deneme)
Anladım (Şiir)
Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar (Mizah)
Hüzünbaz Sevişmeler (Mizah)
Kadınlık Bizde Kalsın (Mizah)
Kayıp Kentin Yakışıklısı (Mizah)
Laz Bakkal ile Tombalak (Mizah)
Bana Bir Şeyhler Oluyor (Mizah)
Sahiler Düş Düşler Sahi (Şiir)

Ödülleri

2014 AACTA - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Son Umut
2009 Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Komedi Dizisi, Çok Güzel Hareketler Bunlar
2001 Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Vizontele

Görev Aldığı Yapımlar

Yılmaz Erdoğan Fotoğrafları

Yılmaz Erdoğan Haberleri