Yılmaz Zafer

Yılmaz Zafer

Yılmaz Zafer
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.9.1956

Ölüm Tarihi: 9.11.1985

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk tiyatro ve sinema sanatçısı.

Perihan Savaş'a hayranlığı nedeniyle Fatih Halkevi'nde tiyatroya başlayan, daha sonra Şehir Tiyatroları'na geçen Yılmaz Zafer, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu gibi çeşitli tiyatro topluluklarında rol aldı. 1976 yılında sinemaya başladı, 40'tan fazla film çevirdi. İskilipli Atıf Hoca filminde, köklü değişimlerin yaşandığı Atatürk Türkiyesi'nde devrimlere karşı çıktığı için idam cezasına mahkûm olan İskilipli Atıf Hoca'nın avukatı Ferit rolüyle seyirciyi etkiledi. 1987'de uzun süredir hayran olduğu Perihan Savaş'la evlendi, bu evlilikten bir çocuk sahibi oldu. Eşiyle birlikte 'Yönetim Film ve Reklamcılık Şirketi'ni kurdular. İlki 1994 Nisan ayında olmak üzere iki kalp krizi geçirerek uzun süre bakıma muhtaç şekilde yaşayan sanatçı, bu nedenle geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

Filmografi

1993 Göç
1993 Ufukta Bir Ağaç
1993 Al Dudaklım
1993 İskilipli Atıf Hoca
1992 Dağ Çiçeği
1992 Bir Daha Asla
1992 Talaz
1991 Ateş Üstünde Yürümek
1991 Kurt Kanunu
1991 Yarına Gülümsemek
1989 Medcezir Manzaraları
1989 Acı Yıllar
1988 Arka Evin İnsanları
1988 Yaşamak
1988 Kızım ve Ben
1987 Sarışınım
1987 Vur Hançerini Kadınım
1987 Toprağın Gelini
1987 Devrim Gecesi (Video)
1987 Yavrumu Kurtarın (Video)
1987 Yabancı Bir Sevgi
1987 Ölesiye Sevmek
1986 Dilan
1986 Oteldeki Cinayet
1986 Aaahhh Belinda
1986 Bir Günlük Aşk
1986 Dayak Cennetten Çıkma (Video)
1986 Değişim
1986 Elmayı Kim Isırdı
1986 Genç ve Dul
1986 Oğlum Oğlum (Video)
1986 Sevmek Neye Yarar
1986 Bir Daha Umut
1985 Kahreden Gençlik
1985 Dul Bir Kadın
1985 Adı Vasfiye
1985 Tele Kızlar
1985 Suçlu Gençlik
1984 Kahreden Gençlik
1984 Karanfilli Naciye
1976 Babanın Suçu

Televizyon

1994 Kurtuluş
1993 Zirvedekiler
1989 Türkmen Düğünü (Mini Dizi)
1989 Dostlarımız (Mini Dizi)
1989 Kaldırım Serçesi (Mini Dizi)
1992 Gönül Sultanları: Bişr-i Hafi - Bir Zamanlar Sarhoştu (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Yılmaz Zafer Fotoğrafları

Yılmaz Zafer Haberleri