Yolande Moreau

Yolande Moreau

Yolande Moreau
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 27.2.1953

Doğum Yeri: Brüksel, Belçika

Belçikalı komedyen, oyuncu ve yönetmen.

Quand la mer monte... (2004), Séraphine (2008) ve Amelie (2001) filmleriyle tanınmıştır. 

2004 yılı yapımı Quand la mer monte... filmiyle en iyi ilk film ve en iyi kadın oyuncu dallarında ve 2008 yılı yapımı Séraphine filmiyle de en iyi kadın oyuncu dalında olmak üzere 3 kez César ödülü kazanmıştır. Ayrıca Moreau 2016 yılı itibarıyla César ödülü kazanan ilk ve tek kadın oyuncudur.

Filmografi

2019 Rebelles
2018 CLEO
2018 Les estivants
2018 I Feel Good
2018 Raymonde ou l'évasion verticale (Kısa Film - Seslendirme)
2017 Crash Test Aglaé
2017 De toutes mes forces
2017 Ceci n'est pas un trou (Kısa Film - Seslendirme)
2016 Deux escargots s'en vont (Kısa Film - Seslendirme)
2016 Apollinaire - 13 film-poèmes (Kısa Film - Seslendirme)
2016 Une vie
2016 Saint Amour (Seslendirme)
2015 Bir Liderin Çocukluğu
2015 Yeni Ahit
2015 Voyage en Chine
2014 Brèves de comptoir
2014 İntikam Peşinde
2013 9 mois ferme
2013 Henri
2012 Dessine-moi un bouton (Kısa Film)
2012 Evde
2012 Sinderella: Bir Zamanlar Batı'da (Seslendirme)
2012 Camille redouble
2012 Le grand soir
2011 Où va la nuit
2010 Ölüm Çiftliği
2010 Mammuth
2010 Ya Başta! (Kısa Film)
2010 Gainsbourg
2009 Mic Macs à Tire-Larigot
2009 Incognito
2009 Çizmeli Kedi (Seslendirme)
2008 Musée haut, musée bas
2008 Louise-Michel
2008 Séraphine
2008 Mia et le Migou (Seslendirme)
2007 Vous êtes de la police?
2007 Metres
2006 Benim Adım Elisabeth
2006 Paris, Seni Seviyorum
2006 Enfermés dehors
2005 Bunker Paradise
2005 Ölümcül Çözüm
2005 Ze film
2004 Quand la mer monte...
2004 Folle Embellie
2003 Joséphine (Kısa Film)
2003 Grand ciel (Kısa Film)
2003 Corps à corps
2003 Bienvenue chez les Rozes
2002 Un honnête commerçant
2002 Une part du ciel
2001 Le lait de la tendresse humaine
2001 Amelie
1999 Premier Noël (Kısa Film)
1999 L'ami du jardin
1999 Le voyage à Paris
1999 Merci mon chien
1998 Que la lumière soit
1998 Vollmond
1997 Un air si pur...
1997 Tout doit disparaître
1996 La belle verte
1995 Les trois frères
1995 Le bonheur est dans le pré
1995 Damdaki Süvari
1993 Le fils du requin
1993 Germinal
1993 La cavale des fous
1992 Les amies de ma femme
1989 Le jour de congé (Kısa Film)
1985 Vivement ce soir
1985 Sans toit ni loi
1984 7p., cuis., s. de b., ... à saisir (Kısa Film)

Televizyon

2017 Capitaine Marleau
2010 Le grand restaurant (TV Filmi)
2008 Villa Marguerite (TV Filmi)
2006 Au crépuscule des temps (TV Filmi)
2006 Le cri (Mini Dizi)
2004 La vie est si courte (TV Filmi)
2002 Le Champ dolent, le roman de la terre (TV Mini-Series)
2001 Sa mère, la pute (TV Filmi)
1998 Le choix d'une mère (TV Filmi)
1996 Le cheval de coeur (TV Filmi)
1996 Les mercredis de la vie
1995 L'avocate
1995 Maigret
1994 Les Deschiens
1993 La lettre inachevée (TV Filmi)
1991 Navarro

Yönetmen

2018 Féloche - Crocodiles (Kısa Video)
2013 Henri
2004 Quand la mer monte...

Senaryo

2013 Henri
2004 Quand la mer monte...

Görev Aldığı Yapımlar

Yolande Moreau Fotoğrafları

Yolande Moreau Haberleri