Yurdaer Okur

Yurdaer Okur

Yurdaer Okur
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.10.1974

Doğum Yeri: Rize, Türkiye

Türk oyuncu.

Bafra Süper Lisesi'ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi 'Turizm İşletmeciliği' bölümüne girdi. Üç sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin kendisine göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü kazandı. Daha Sonra M.S.Ü. Devlet Konservatuar'ında yüksek lisans yaptı. 1999'da Genco Erkal ile tanışan Okur, Dostlar Tiyatrosu'na katılarak Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı. Ardından 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda yevmiyeli oyuncu olarak yer almaya başladı. Daha sonra, 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na atandı. 2000 yılından başlayarak Devlet Tiyatroları bünyesinde birçok oyunda yer aldı ve yönetmenlik yaptı. Diyarbakırlı Gençlere Drama Dersleri verdi. Tiyatro aktörlüğünün dışında, Sinema ve televizyon çalışmaları da yapmaktadır.

Filmografi

2018 Keşif
2018 Direniş Karatay
2011 Türkan
2011 Labirent
2006 Kısık Ateşte 15 Dakika
2005 Gen
2002 Sır Çocukları

Televizyon

2018 Aliya
2016 Yeter
2016 Saruhan (TV Filmi)
2014 Kod Adı Reaksiyon
2013 Karadayı
2012 Sakarya Fırat
2010 Kılıç Günü
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Köprü
2006 Kabuslar Evi: Çarşamba Karısı
2005 Belalı Baldız
2005 Aşk Oyunu
2002 Aslı ile Kerem
2001 Çifte Bela
2001 Tatlı Hayat
2000 Üzgünüm Leyla
2000 Evdeki Yabancı
2000 Dadı
1993 Ferhunde Hanımlar

Tiyatro

2010 Ölümü Yaşamak
2009 Yastık Adam
2006 Beş Yıl Geçince
2004 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
2003 Hortlaklar
2003 Dünyanın Ortasında Bir Yer
2001 Benerci Kendini Niçin Öldürdü?
2001 Ben Ruhi Bey Nasılım?
2000 Leenane'in Güzellik Kraliçesi
2000 Ketçaplı Spagetti
1999 Yalınayak Sokrates

Yönettiği oyunlar

2012 Euridice'nin Elleri
2011 Ben Feuerbach
2006 Evlenme ve Daha Birsürü
2004 Benim Güzel Pabuçlarım

Görev Aldığı Yapımlar

Yurdaer Okur Fotoğrafları

Yurdaer Okur Haberleri