Zachary Quinto

Zachary Quinto

Zachary Quinto
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.6.1977

Doğum Yeri: Pittsburgh, ABD

24 adlı dizide Adam Kaufman, So NoTORIous adlı dizide Sasan, Heroes adlı dizide Sylar rolleriyle tanınan Amerikalı eşcinsel aktör.

Yarı İtalyan, yarı İrlandalı Quinto, Pittsburgh, Pensilvanya'da doğdu. 1995 yılında Central Catholic Lisesi nden, 1999 yılında da Carnegie Mellon Universitesi nden mezun oldu.Aynı zaman da 'Heroes' adlı dizi de beraber rol aldığı aktris Dania Ramirez ile beraberdir. Fakat 2011 de gay oldugunu acıklamıstır.

Kariyer 
Televizyona ilk çıkışı The Others adlı dizi ile oldu, ve daha sonra aralarında CSI, Touched By An Angel, Charmed, Six Feet Under, Lizzie McGuire ve Dragnet'in de olduğu birçok dizide rol aldı.
2004 yılında 24 dizisinde bilgisayar uzmanı Adam Kaufmann rolünü canlandırdı. Dizinin, ilk iki sezonunun tüm bölümlerinde, üçüncü sezonun bir bölümünde yer aldı. 2006 yılında Heroes dizisinde sakin, güvenilir olmayan, tehlikeli ve süper güçlere sahip Sylar isimli seri katili canlandırmaya başladı... Kontratı yenilenen Quinto Heroes'ın 4. sezonundada yer alıyor.Yeni çekilen Star Trek XI (Uzay Yolu 11) filminde genç Spock rolünü oynamıştır.

Filmografi
Star Trek: Bilinmeze Doğru  (2013)  
The Invitation  (2013)  
The Lifeguard  (2013)  
Oyunun Sonu  (2011)  
Senden Önce  (2011)  
Girl Walks ınto A Bar  (2010)  
Before After  (2010)  
Before After II  (2010)  
Star Trek  (2009)  
Boutonniere  (2009)  
Hostage: A Love Story  (2009)  
Bordeaux  (2008)  
You Were Never Here  (0) 

Oyuncu Olduğu Diziler 
Amerikan Korku Hikayesi : Sezon 2  (2012)  
Heroes  (2011)  
Heroes  (2010)  
Heroes  (2008)  
Heroes Unmasked  (2008)  
Heroes  (2007)  
Heroes  (2007)  
24  (2003)  
Haunted  (2002)  
Csı: Las Vegas  (2001) 

Görev Aldığı Yapımlar

Zachary Quinto Fotoğrafları

Zachary Quinto Haberleri