Zafer Algöz

Zafer Algöz

Zafer Algöz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.8.1961

Doğum Yeri: Kars, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu'nda açılan 'Gençlik Kursları' ile tiyatro eğitimi alan sanatçı, 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı. 1985 yılında mezun olup, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu'nda sanat yaşamına başladı.

1989 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları'na tayin olan Algöz, birçok oyunda rol aldı, dizi ve sinema filmleri çevirdi. İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalışmaktadır. Ayrıca League of Legends adlı MOBA oyununda Türkiye sunucusu açılışa özel Gangplank adlı şampiyonun Barbaros adlı kostümünü seslendirmiştir.

Filmografi

2017 Deli Aşk
2017 Arif V 2016
2016 Deli Dumrul
2016 Kaçma Birader
2016 Yok Artık 2
2015 Ali Baba ve 7 Cüceler
2015 Tut Sözünü
2014 Pek Yakında
2014 Mihrap Yerinde
2012 Sultan
2012 Uzun Hikaye
2011 Dedemin İnsanları
2010 Mükemmel Çift
2010 Deniz Seviyesi
2010 Yahşi Batı
2009 Umut
2008 A.R.O.G
2006 Umut Adası
2006 Sınav
2005 O Şimdi Mahkum
2000 Evdeki Hesap
1999 Duruşma
1999 Salkım Hanımın Taneleri
1997 Ağır Roman

Televizyon

2017 Bir Deli Sevda
2016 Hayatımın Aşkı
2015 Küçük Ağa
2014 Beni Böyle Sev
2013 İntikam
2012 İbreti Ailem
2011 Mor Menekşeler
2011 Leyla ile Mecnun
2011 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2007 Cumhur Cemaat
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2006 Hasret
2005 Kapıları Açmak
2003 Çınaraltı
2003 Esir Şehrin İnsanları
2001 Cesur Kuşku
2000 Akasya Pasajı
1998 Utanmaz Adam
1997 Komşu Komşu
1996 Televizyon Çocuğu
1995 Oğlum Adam Olacak
1993 Saygılar Bizden
1993 Yazlıkçılar

Ödülleri

2017 22. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri - Komedi Dalında En İyi Oyuncu, Kaçma Birader

Görev Aldığı Yapımlar

Zafer Algöz Fotoğrafları

Zafer Algöz İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler