Zafer Ergin

Zafer Ergin

Zafer Ergin
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 30.8.1942

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Sanat Tarihi bölümü mezunudur. Ankara Deneme Sahnesi'nden yetişmiş, çeşitli film ve dizilerde rol almıştır.

Kurtlar Vadisi dizisindeki rolüyle zirveye çıkmıştır. 2006 yılından günümüze dek Arka Sokaklar adlı dizide önce baş komiser, 3. sezondan itibaren ise emniyet amiri Rıza Soylu rolünü canlandırmaktadır.



Filmografisi

2000'ler

  • Arka Sokaklar, 2011 
  • Newyork'ta Beş Minare, 2011
  • Umut Yolcuları, 2010
  • Güneşi Gördüm, 2009
  • Akasya Durağı, 2008
  • Anında Görüntü Show, 2008
  • Kurtlar Vadisi, 2005
  • Döngel Karhanesi, 2005
  • Kanlı Düğün, 2005
  • Ekmek Teknesi, 2002
  • Zalim, 2002
  • Deli Yürek-Boomerang Cehennemi, 2001
  • Hırsız, 2001

1990'lar

  • Umut Yolcuları, 1999
  • Sır Dosyası, 1999
  • Yıkılmadım, 1999
  • Berlin in Berlin, 1993

1980'ler

  • King of The Wind, 1989
  • Bir Tren Yolculuğu, 1988
  • Yaprak Dökümü, 1987
  • Duvardaki Kan, 1986
  • Kılıbık, 1983
  • Bağdat Hatun, 1981

1970'ler

  • Katiller, 1971

Film Seslendirmeleri

  • Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu
  • Zirvedekiler
  • Savunma
  • Tokatçılar
  • O Kadınlardan Biri
  • Tele Kızlar
  • Acı Ekmek
  • Alev Alev
  • Balayı
  • Damga
  • Geçim Otobüsü
  • Kaptan
  • Kayıp Kızlar
  • Kızgın Güneş
  • Mağrur Kadın
  • Nefret
  • Yabancı
  • Zavallılar
  • Bir Kaç Güzel Gün İçin
  • Haram

Tiyatro Oyunları

  • Kuklacı
  • Bankta İki Kişi
  • Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı
  • Saat 9.05
  • Yüz Yüze
  • Yer Demir Gök Bakır
  • Ya Devlet Başa Kuzgun Leşe
  • Bağdat Hatun
  • Üç Tatlı Cadı
  • Kral Lear

Görev Aldığı Yapımlar

Zafer Ergin Fotoğrafları

Zafer Ergin Haberleri