Zendaya

Zendaya

Zendaya
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.9.1996

Doğum Yeri: Oakland, Kaliforniya, ABD

Amerikalı genç oyuncu, şarkıcı, dansçı ve model. 

Tam adı Zendaya Maree Stoermer Coleman'dır. Kariyerine genç yaşta Future Shock Oakland adlı bir dans grubuyla, Orinda Kaliforniya Shakespeare Tiyatrosu, Oakland School'un for the Arts ve Call Shakes'in yaz konservatuvarı programı çalışmalarının bir parçası olarak başladı. Genç yaşlardayken Katy Perry'nin hit single'ı olan Hot n Cold klibinin Kidz Bop versiyonunda oynadı. Profesyonel kariyerine Macy's, Mervyn's ve Old Navy'de çalışarak başladı.

2009'da, Haydi Çalkala olarak bilinen Disney Channel dizisinde Rocky Blue rolünde oynamak için seçmelere katılmıştır. Dizide söylediği şarkılardan birkaçı single olarak yayınlandı. Ayrıca o yıl, Swag It Out'un tanıtım videosunu yayınladı. 2012 Disney Channel orijinal filmi olan Frenemies'te Bella Thorne'la birlikte rol aldı. Disney'le Hollywood Records mührü taşıyan bir anlaşma imzaladıktan sonra, ilk solo albümü için çalışmaya başladı.

2013'ün başlarında, Zendaya Dancing With the Stars'ın 16. sezonuna şovun en genç yarışmacısı olarak katıldı ve ikinci oldu. Albümün teklisi Replay 16 Temmuz 2013'te yayınlandı ve Bilboard Hot 100'de 40., Yeni Zelanda'da 18. oldu ve 30 temmuz 2014'te RIAA tarafından platin olarak belgelendi. Kendi adını taşıyan albümü 17 Eylül'de yayınlandı ve Billboard 200'de 51'e ulaştı. Zendaya'nın ilk solo filmi olan Zapped 2014 yılında yayınlandı. 

Filmografi

2020 Finest Kind
2019 Örümcek Adam: Evden Uzakta
2018 Wonderful Life - Around the World (Kısa Film)
2018 Küçük Ayak (Seslendirme)
2018 Duck Duck Goose (Seslendirme)
2017 The Greatest Showman: Come Alive - Live Performance (Video)
2017 Bruno Mars: Versace on the Floor (Kısa Video)
2017 Zendaya: Rewrite the Stars - Acoustic (Kısa Film)
2017 Muhteşem Showman
2017 Örümcek-Adam: Eve Dönüş
2016 Beyoncé: All Night (Kısa Video)
2016 Zendaya: Neverland (Kısa Video)
2015 Zendaya: Close Up (Kısa Video)
2015 Taylor Swift: Bad Blood (Kısa Video)
2015 Bobby Brackins: My Jam (Kısa Film)
2014 Zendaya: Too Much (Kısa Video)
2014 Zendaya: My Baby (Kısa Video)
2014 Zendaya: My Baby (Kısa Video)
2014 MAX, Zendaya, Kina Grannis, & Kurt Schneider: Safe & Sound (Kısa Film)
2014 Max & Zendaya: All of Me (Kısa Film)
2013 Zendaya: Replay (Kısa Video)
2013 Bella Thorne & Zendaya: Contagious Love (Kısa Video)
2013 Trevor Jackson: Like We Grown (Kısa Video)
2013 Süper Patiler (Video – Seslendirme)
2012 Bella Thorne & Zendaya: Fashion Is My Kryptonite (Kısa Video)
2012 Zendaya & Bella Thorne: Something to Dance for/TTYLXOX (Kısa Video)
2011 Zendaya: Swag It Out (Kısa Video)
2011 Zendaya: Dig Down Deeper (Kısa Video)
2011 Bella Thorne & Zendaya: Watch Me (Kısa Video)

Televizyon

2019 Euphoria
2018 K.C. Undercover
2015 Black-ish
2015 Love Advent (Mini Dizi)
2014 Zapped (TV Filmi)
2013 Haydi Çalkala
2012 Yetenek Çiftliği
2012 Dost musun Düşman mı (TV Filmi)
2011 Pixie Hollow Games (Kısa Film - Seslendirme)
2011 İyi Şanslar Charlie

Yapımcı

2018 K.C. Undercover

Senaryo

2018 K.C. Undercover

Albümleri

2013 Zendaya

Ödülleri

2017 Gençlerin Seçimi Ödülleri - En Beğenilen Kadın TV Yıldızı, K.C. Undercover
2016 Gençlerin Seçimi Ödülleri - En Beğenilen Kadın TV Yıldızı, K.C. Undercover
2014 Gençlerin Seçimi Ödülleri - Candie'nin Stil İkonu
2014 Radio Disney Müzik Ödülleri - En İyi Stil

Görev Aldığı Yapımlar

Zendaya Fotoğrafları

Zendaya Haberleri