Zerrin Sümer

Zerrin Sümer

Zerrin Sümer
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1945

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

Tiyatro hayatına ortaokul yıllarında Bergama Halk Eğitim Merkezi’nde sahneye çıkarak başlayan Zerrin Sümer, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümündeki son yılında Devlet Tiyatrosu’nda profesyonelliğe adım attı. Özel tiyatrolara geçişi Ankara Meydan Sahnesi’yle gerçekleşen sanatçı, bugüne kadar 17 toplulukla 70’e yakın oyunda rol aldı. “Tatlı Kaçık”, “Havyar mı, Mercimek mi?”, “Yedi Kocalı Hürmüz”, “Hoşçakal İstanbul”, “Orkestra”, “Uzakta Piyano Sesleri”, “Uçlar” ve “Nereye Kadar” gibi oyunlarda yer alan sanatçı, ayrıca çeşitli televizyon yapımlarında görev yaptı. 1996 yılında BKM Oyuncuları’na katıldıktan sonra, “Bir Demet Tiyatro” dizisi, “Otogargara” ve “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” oyunlarının yanı sıra, “Vizontele” filminde de oynadı.

Filmografi

2017 Şansımı Seveyim
2015 Tabula Rosa
2015 Kara Bela
2015 Hayat Öpücüğü
2015 Güvercin Uçuverdi
2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı
2013 Nergis Hanım
2013 Meryem
2013 Düğün Dernek
2010 Saklı Hayatlar
2010 Kardelen
2005 2 Süper Film Birden
2003 Bana Bir Şeyhler Oluyor (Video Filmi)
2003 Vizontele Tuuba
2000 Vizontele
1999 Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? (Video Filmi)
1995 Otogargara (Video Filmi)

Televizyon

2016 O Hayat Benim
2014 Zeytin Tepesi
2014 Güzel Köylü
2012 Sakarya Fırat
2009 Yalancı Romantik
2008 Son Ağa
2008 Komedi Türk
2007 Zoraki Koca
2006 Fırtına
2006 Bir Demet Tiyatro
2004 Karım ve Annem
2004 Kadın İsterse
2003 Ölümsüz Aşk
2002 En Son Babalar Duyar
2000 Güneş Yanıkları
2000 Bizim Çocuklar
1995 Muhteşem Zango
1995 Bir Demet Tiyatro
1993 İnsanlık Hali
1983 Üç İstanbul

Seslendirme

1989 Karılar Koğuşu
1987 On Kadın
1987 Kiracı
1986 Çalıkuşu
1985 Züğürt Ağa
1985 Yanlış Numara

Görev Aldığı Yapımlar

Zerrin Sümer Fotoğrafları

Zerrin Sümer Haberleri