Zeynep Eronat

Zeynep Eronat

Zeynep Eronat
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1963

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Ayper ve Osman Eronat'ın kızı olan Zeynep, annesi tarafından konservatuvara kaydedildi. 1985 yılında Ankara Devlet Konservatuarından mezun oldu.[1] Cüneyt Gökçer, Semih Sergen, Bozkurt Kuruç, Lemi Bilgin gibi oyuncularda eğitim aldı. Aynı yıl Bursa Devlet tiyatrosuna stajyer sanatçı olarak atandı. 1987 yılında Ankara Devlet tiyatrosuna tayin edildi. Hâlâ Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaktadır.

Zeynep Eronat, Parmaklıklar Ardında dizisindeki, koğuş ağası Ziynet Kara karakteriyle büyük beğeni toplamış ve oyunculuk kariyerinin zirvesine ulaşmıştır. Dizide, iyi-kötü olma arasında gel-gitler yaşayan, ruh hâli değişken, anaç, otoriter, dişli, kimi zaman duygusal, kimi zaman nüktedan karaktere sahip bir mahkûm olan Ziynet Kara'yı; torununu kendi sevgilisiyle yakaladığı için onu baltayla doğrayan bir genelev patroniçesini, canlandırmıştır. Canlandırdığı karakterin kötü ve acımasız olmasına rağmen seyirci tarafından çok sevilmiş ve ilgi görmüştür.

Filmografisi

2000'ler

  • Al Yazmalım, 2011
  • Kapalıçarşı, 2009
  • Parmaklıklar Ardında, 2007
  • Hayattan Korkma, 2007
  • Sıla, 2006
  • Sensiz Olmuyor, 2005
  • Köpek, 2005
  • Sen Ne Dilersen, 2005
  • Körfe Ateşi, 2005
  • Nehir, 2005
  • Ablam Böyle İstedi, 2004
  • Türkmen Düğünü, 2004
  • Neredesin Firuze, 2003
  • Serseri, 2003
  • Mustafa Hakkında Her şey, 2003
  • Fişgittin Bey, 2003
  • Asmalı Konak, 2002
  • Ben Bir İnsan, 2002
  • Vasiyet, 2001
  • Baykuşların Saltanatı, 2000
 1990'lar
  • Köstebek 2, 1999
  • Cafe Casablanca, 1996
  • Issızlığın Ortası, 1991


Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

  • Çelik Manolyalar : Robert Harling - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2002
  • Romulus (Büyük Romulus) : Friedrich Dürrenmatt - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2000
  • Bahar Noktası : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1993
  • Kadınla ile Memur : Aldo Nikolai - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1999
  • Tamirci : Refik Erduran - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1991
  • Şeytan Çelmesi : Vaclav Havel - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1990
  • Sersem Kocanin Kurnaz Karısı : Haldun Taner
  • Peynirli Yumurta : Ferenc Karinthy
  • Yedekçi : Musahipzade Celal - 1985

Görev Aldığı Yapımlar

Zeynep Eronat Fotoğrafları

Zeynep Eronat Haberleri