Zeynep Kankonde

Zeynep Kankonde

Zeynep Kankonde
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.03.1980

Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye

Türk oyuncu.

1997 yılında başladığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde ve Ekol Drama’da öğretmenlik yaptı.

Çeşitli televizyon dizilerinde oynadı ve sinema filmlerinde seslendirme yaptı. Birkaç reklamda da rol aldı. 2013 yılında Vanish Tül, 2012 yılında İş Bankası reklamında oynadı.

2012 yılında başrolde Erdal Özyağcılar'ın olduğu '2 Yaka Bir İsmail' dizisinde Atiye karakterini canlandırdı.

Zeynep Kankonde, 2014 yılında başrollerinde Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil, Sevtap Özaltun, Kaan Yıldırım'ın oynadığı 'Ulan İstanbul' dizisinde Komiser Ceyhun'un annesi Şehriban'ı canlandırdı.
 
Zeynep Kankonde, 31 Aralık 2004 tarihinde Kongo'lu Christian Kankonde ile evlendi. Emma (d.2005) adında bir kızı vardır.

Filmografi

2019 Kim Daha Mutlu
2018 Arapsaçı
2018 Arif V 216
2017 Misafir
2016 Bir Baba Hindu
2016 Olaylar Olaylar
2016 Çetin Ceviz 2
2016 Çetin Ceviz
2016 Görümce
2016 Dedemin Fişi
2015 Yok Artık
2012 Merhaba Hayat
2012 Otel Transylvania (Seslendirme)
2012 Patlak Sokaklar: Gerzomat

Televizyon

2021 İşte Bu Benim Masalım
2020 Kuzey Yıldızı
2018 Yeni Gelin
2016 Familya
2016 Boşu Bir Yerde (TV Filmi)
2016 Altınsoylar
2016 Görevimiz Komedi
2015 Kiraz Mevsimi
2015 Senden Bana Kalan
2015 Tutar mı Tutar
2015 Ulan İstanbul
2015 Kayıp
2014 Şeref Meselesi
2013 Güneşi Beklerken
2012 2 Yaka Bir İsmail
2012 Suskunlar
2012 Kayıp Şehir
2010 Şehrayin
2010 Güz Gülleri
2009 Kırık Kalpler - Ritmini Arayan Kalpler
2007 Tek Türkiye
2005 Beşinci Boyut

Görev Aldığı Yapımlar

Zeynep Kankonde Fotoğrafları

Zeynep Kankonde Haberleri