Zeynep Tokuş

Zeynep Tokuş

Zeynep Tokuş
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1977

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu

Liseyi, Özel İzmir Çakabey Koleji'nde okumuştur. Ankara Özel Stilistlik Okulu Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olmuştur. 1998 Star TV Güzellik Yarışması'nda birinci olmuştur. Yarışmadan önce Capital Radio'da dj'lik yapmıştır. 1999 yılında ‘’Deli Yürek’’ adlı dizide Zeynep rolünü canlandırarak oyunculuğa adım atmıştır. 2007 yılında katıldığı ‘’Buzda Dans’’ adlı yarışmada birincilik elde etmiştir.

2000-2003 yılları arasında işadamı Bülent Helvacı, 2005-2009 yılları arasında Jinekolog Alp Nuhoğlu ile evli kalmıştır. İlk evliliğinden Alp, ikinci evliliğinden de Ali dünyaya gelmiştir.

2001 yılı Ankara Film Festivali'nde 'Yazgı' filmi ile 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü almıştır. 2009 yılında  '’Umut’' isimli sinema filminde başrol oynayan Zeynep Tokuş, filmdeki bütün kostümlerin tasarımlarını hazırlamıştır.

Filmografi

2009 Umut
2009 Ayrılık
2008 Kardelen
2007 Beyaz Melek
2004 Çocuklar Duymasın
2003 Bedel
2003 Hırçın Menekşe
2003 Esir Şehrin İnsanları
2003 Vizontele Tuuba
2001 Yazgı
2001 Vizontele
1999 Deli Yürek

Görev Aldığı Yapımlar

Zeynep Tokuş Fotoğrafları

Zeynep Tokuş Haberleri

Portreler