Zihni Göktay

Zihni Göktay

Zihni Göktay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.12.1945

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk tiyatro ve sinema sanatçısı. Tam adı Abdullah Zihni Göktay'dır.

Özgeçmiş

İstanbul-Fatih'te doğdu. Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. 1964-1973 yılları arasında Ankara Meydan Sahnesi'nde çalıştı. 1973 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda oynamaktadır. 36 yılda 72 oyunda rol aldı. İstanbul Radyosu'nda 1978-1996 yılları arasında Radyo Tiyatro Şubesinde birçok oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı. Bundan on yıl öncesine kadar çok yoğun film seslendirmesi yaptı. Şimdilerde sadece kendi oynadığı, sessiz çekilen filmlerde kendini seslendiriyor. Amatörlüğü, 1960-1964 yılları arasında İ.M.T.B. Gençlik Tiyatroları ve Eminönü Halkevi tiyatro kolundaki çalışmaları ile, 1964 yılındaki profesyonelliğine kadar sürdü.

Filmografi

2017 Yaşamak Güzel Şey
2016 Çalgı Çengi İkimiz
2015 Zilin Sesi
2015 Kara Bela
2014 Zaman Makinesi 1973
2009 Çıngıraklı Top
2009 7 Kocalı Hürmüz
2008 Kirpi
2008 Komedi Dükkanı
2005 Hababam Sınıfı 3,5
2005 Döngel Karhanesi
2004 Hababam Sınıfı Askerde
2003 Hababam Sınıfı: Merhaba
1999 Direklerarası
1990 Akdeniz Güneşi
1984 Üşütük
1984 Ortadirek Şaban
1984 Fahriye Abla
1984 Atla Gel Şaban
1976 Öyle Olsun
1976 Tosun Paşa
1976 Meraklı Köfteci

Televizyon

2015 Komedi Türkiye (TV Programı)
2014 Ulan İstanbul
2013 Böyle Bitmesin
2012 Yalan Dünya
2011 Aşağı Yukarı Yemişliler
2011 Adım Bayram Bayram
2009 Ah Kalbim
2008 Mert ile Gert
2008 Görgüsüzler
2006 Geçmiş Zaman Olur ki
2004 Cennet Mahallesi
2004 Avrupa Yakası
2003 Beybaba / Koltuk (TV Filmi)
2002 Koçum Benim
2002 Ekmek Teknesi
2002 Biz Size Aşık Olduk
2001 Huzursuzlar
2000 Üvey Baba
2000 Paşa Baba Konağı
1997 Son Kumpanya
1997 Komşu Komşu
1997 Eltiler
1997 Bizimkiler
1995 Şişman ile Pişman (TV Filmi)
1995 Oğlum Adam Olacak
1994 Mutlu Günler
1994 Bekarlık Sultanlık mı?
1993 Hoş Memo (TV Filmi)
1993 Yazlıkçılar
1993 Rıza Beyler
1993 Evlere Şenlik
1990 Ah Şu Komşularımız
1989 Lüküs Hayat
1989 Dullar Pansiyonu
1989 Cahide
1983 Üç İstanbul
1983 Kuruntu Ailesi
1981 Zaman Mekan Makinesi
1977 Seyahatname
1976 Darısı Başınıza

Video

2007 Muhsin Ertuğrul Belgeseli
1986 Himmet Ağa'nın İzdivacı
1984 Kız mı Oğlan mı?

Seslendirme

1987 Gönlübol (Video)
1986 Hapishane Gülü (Video)
1985 Para Babası (Video)
1985 Acımak (TV Dizisi)
1983 Kartallar Yüksek Uçar (TV Dizisi)
1988 İnatçı
1988 Uyanık Gazeteci
1988 Sevimli Hırsız
1988 Hanım
1987 Şam Fıstık
1987 Yakışıklı
1987 Tutsak
1987 Seyyar Kamil
1986 Öksüzler
1986 Yapayalnız
1986 Sevda Ateşi
1986 Sarhoş
1986 Kader Rüzgarı
1986 Hayat Merdiveni
1986 Bitmeyen Sevda
1986 Ağlama
1986 Alın Yazım
1985 Katma Değer Şaban
1984 Gırgıriyede Büyük Seçim
1984 Cumartesi Cumartesi
1983 Şalvar Davası
1983 Tokatçı
1982 Doktor Civanım
1981 Bir Damla Ateş
1980 Genç Üstad
1978 Sürü
1969 Turist Ömer Arabistan'da
1968 Beş Ateşli Kadın

Tiyatro

2003 Cibali Karakolu: İstanbul Şehir Tiyatrosu
2002 Kanlı Nigar: Sadık Şendil - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2001 Sarıpınar 1914: Turgut Özakman - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2000 Pembe Konağın Gelinleri: Gülsün Siren - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1991 Resimli Osmanlı Tarihi: Turgut Özakman - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1989 Kuşlar: Aristophanes - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1985 Lüküs Hayat: Ekrem Reşit Rey\Cemal Reşit Rey - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1983 Figaro'nun Düğünü: Beaumarchais - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1983 On İki Öfkel Adam: Reginald Rose - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1979 Babanın Gorilleri: Adnan Giz - İstanbul Şehir Tiyatrosu

Görev Aldığı Yapımlar

Zihni Göktay Fotoğrafları

Zihni Göktay İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler